Friday, December 28, 2012

GK Mini Question Paper No 5

GK Mini Question Paper No 5 with Collection of 10-20 Daily Questions asked by GKpaper.com on FACEBOOK, GOOGLE+ as part of "GK MINI PAPERS":

1. Operation flood is associated with ?
A. Flood control in Bihar
B. Milk production
C. Oil Production
D. Connecting rivers across Indian
Ans: B

2. Which country decided to halt further aid to India ?
A. USA
B. UK
C. Canada
D. Russia
Ans: B

3. Terrorist Azmal Kasab handed in Jail at ?
A. Mumbai
B. Pune
C. Delhi
D. Bangalore
Ans: ???

4. Pakistan recently grant Most Favored Nation (MFN) tag for ?
A. India
B. Bangladesh
C. Srilanka
D. Nepal
Ans: A (India)

5. The Former name of Delhi Technical University (DTU) is ?
A. IIIT Delhi
B. Delhi University
C. Delhi Institute of Technical studies
D. Delhi College of Engineering
Ans: D 

6. PGIMER is associated with ?
A. Banking
B. Medical
C. Law making body
D. Engineering College
Ans: B

7. Minimum distance requires for Clear echo of sound ?
A. 10 m
B. 30 M
C. 17 M
D. 24 M
Ans: C (17.2 Meter)

8. New CBI chief is ?
A. Ranjit sinha
B. AP Singh
C. NK Singh
D. Rakesh kr. Sinha
Ans: A

9. NDC approve GDP target of ----- % in 12th Five year plan ?
A. 8%
B. 8.2%
C. 9%
D. 6.7%
Ans: A (8%)

10. Which of following is true about Political scenario in China ?
A. Single party state
B. Multiple party state
C. Two-party state
D. Three party state
Ans: A  (China is the world's most populous country, with a population of over 1.3 billion. The PRC is a single-party state governed by the Communist Party of China with its seat of government in the capital city of Beijing.)

0 comments:

Post a Comment