Tuesday, December 25, 2012

GK Mini Question Paper No 2

GK Mini Question Paper No 2 with Collection of 10 Daily Questions by GKpaper.com:
1. Which is Oldest IIT in India ?
A. IIT Delhi
B. IIT Kanpur
C. IIT Khargapur
D. IIT Bombay
Ans: C

2. Who is author of "My people my Country ?
A. LK Adwani
B. APJ Kalam
C. Atal Bihari Vajpeyi
D. Jawaharlal Nehru
Ans: A

3. Who was the first person to make an economic analysis of British rule in India ?
A. Dadabhai Naoroji
B. Dinabandu Mitra
C. Ganesh Vasudev Joshi
D. Justice MG Rande
Ans: A

4. Gol Gumbad is located at ?
A. Bijapur
B. Delhi
C. Hyderabad
D. Lucknow
Ans:A
5. The famous 3rd June Plan is also known as ?
A. Cabinet mission plan
B. Rajagopalachari Formula
C. Mountbatten Plan
D. Wavell Plan
Ans: C

6. Forward Block Party was formed by ?
A. CR Das
B. MN Roy
C. Rasbihari Bose
D. Subhash chandra bose
Ans: D


7. Who was leader of a society popularly known as RED SHIRTS ?
A. Maulana Abul kalam azad
B. Khan abdul ghaffar khan
C. Muzaffar ahmed
D. Mohd. ali jinnah
Ans: B

8. The founder of Boy Scouts and Girl Guides movement was ?
A. Charles Andrews
B. Robert Montgomery
C. Richard Temple
D. Baden Powell
Ans: D

9. Hunter commission is associated to ?
A. Chauri Chaura incident
B. Demolition of Kanpur mosque
C. Jallianwala Bagh tregedy
D. Kakori train dacoity incident
Ans: C

10.The Moplah Rebellion broke out in ?
A. Uttrakhand
B. Chauri Chaura
C. Malabar
D. Telengana
Ans: C

0 comments:

Post a Comment