Monday, December 24, 2012

GK Mini Question Paper No 1

GK Mini Question Paper No 1 with Collection of 10 Daily Questions by GKpaper.com:
1. Total No. of six fundamental rights in Constitution of India is:
A. 12
B. 5
C. 6
D. 8
Ans: 6 
1.Right to equality 2.Right to freedom 3.Cultural and education rights 4.Constitutional remedies 5.Right for protection 6.Right to vote
2. Planing Commission is a -
A. Political body
B. Non-political body
C. Quasi-political body
D. Statutory body
Ans:  C
3. Willy-willy is the tropical cyclone occurring in ?
A. China sea
B. Caribbean sea
C. Coast of North west Australia
D. Guld of Maxico
Ans:  C
4. Who represented Parsis Community in Constituent Assembly:
A. HP Modi
B. Frank Anthony
C. Kanaiyalal Munshi
D. James Franklin
Ans: A

5. The great Victoria Desert is located in
A. Canada
B. West Africa
C. Australia
D. North America
Ans: C

6. The place where Blue Nile and white Nile effect a Confluence is ?
A. Port said
B. Cairo
C. Khartoum
D. Alexandria
Ans: C

7. Which country is largest cutting ad polishing center of diamonds in the world ?
A. Belgium
B. France
C. India
D. South Africa
Ans: C

8. Which crop occupies the largest agricultural area in India ?
A. Wheat
B. Rice
C. Barley
D. Sugarcane
Ans: A

9. Sardar Vallabhbhai Patel Agriculture University is Located in ?
A. Gujarat
B. Uttar Pradesh
C. Haryana
D. Maharashtra
Ans: B (Meerut, UP)

10. Smallest country in world ?
A. Srilanka
B. Laos
C. Nigeria
D. Vatican city
Ans: D

0 comments:

Post a Comment